Pan Falcman na naszej klasie był łaskaw poinformować o tworzeniu się nowego koła naukowego dotyczącego problemu moralności homoseksualistów.
Wszystkich chętnych zaprasza do współpracy, pozwolę sobie zacytować post z NK:
Najbliższe spotkanie: piątek godzina 15:00
"Pragnę poinformować o inicjatywie koła naukowego - zwanego szumnie wydziałowym, interdyscyplinarnym (dość tych predykatów) - poświęconego problematyce moralności. Oszczędzę truizmów o moralności jako obszarze problemowym socjologii, nie napiszę też o fundamentalnym dla humanistyki znaczeniu pojęcia wartości - jest już późno:P, a kwestie te nie wydają się być, przynajmniej z pozoru, przedmiotem szerszego zainteresowania. Teoria ma w pracach Koła miejsce zdecydowanie drugoplanowe, interesują nas badania.
Zajmowałem się analizami moralności (nie mylić z etyką, ani filozofią chrześcijańską - im poświęciłem osobne teksty:P) różnych grup społecznych, także dewiacyjnych. Obecnie interesuje mnie świat wartości homoseksualnej młodzieży i młodych dorosłych. Zapoczątkowane już badania odnoszą się do populacji poznańskich i wrocławskich homoseksualistów. Polegają na analizie jakościowej anonsów na gejowskich portalach randkowych, wywiadach pogłębionych z homoseksualistami, wywiadach przez komunikator internetowy, obserwacjach w poznańskich lokalach dla homoseksualnej mniejszości.
Zainteresowanych udziałem w pracach Koła, proszę o kontakt mejlowy, na adres: lp.pw|namclaf.d#lp.pw|namclaf.d, wiadomość na nk, albo kontakt osobisty (poniedziałki - godz. 10 - 11, środy, godz. 10 - 12; pokój nr 103). Dotychczas spotkania odbywały się w poniedziałki, o godz. 17. Dopuszczam wszak możliwość zmiany dnia i godziny, stosownie do oczekiwań większości uczestników, zatem, prosiłbym piszących o podanie swoich propozycji.
Pozdrawiam, mając nadzieję, że śpicie Państwo lepiej, niż ja;)
DF"
Pełna informacja znajduje się tutaj.